Verloop van het bezoek

Welkom bij Sinterklaas....

U kunt een grote invloed hebben op het verloop van een bezoek van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Geeft u echter geen bijzonderheden op, dan verloopt het bezoek ongeveer zoals hieronder aangegeven.

De binnenkomst

Op het afgesproken tijdstip zullen Sinterklaas en twee Zwarte Pieten bij het afgesproken bezoekadres verschijnen. Op het afgesproken tijdstip komt u aan bij het gebouw van de Scouting Tono-groep, de voormalige boerderij Landvreugd. Daar tonen wij u het zaaltje waar u zich kunt installeren. Natuurlijk kunt u hier vast een sinterklaasliedje zingen. U laat ons discreet even weten waar we de eventuele cadeautjes kunnen vinden (meestal in de kofferbak). Vooraf heeft u een A4tje per kind gemaakt met wat punten over uw kind. Deze tips geeft u af aan onze gastheer of -vrouw.

Binnenkomst van Sinterklaas

Dan komt het grote moment, wanneer Sinterklaas met zijn pieten binnen komt. Natuurlijk is het dan wel heel leuk om "Sinterklaasje komt maar binnen" te zingen. De pieten strooien wat strooigoed. Hierbij letten wij er goed op dat er 1,5 meter afstand blijft tussen de sint, de pieten en de andere personen boven de 12 jaar.

Het Grote Boek van de Sint

Na even kennis gemaakt te hebben zal de Sint één voor één de kinderen uitnodigen om bij hem te komen en vertellen wat hij in zijn Grote Boek leest. Helaas zal het niet mogelijk zijn om een van de volwassenen bij sinterklaas te laten komen. Mocht er echter nog tijd over zijn, dan is het natuurlijk wel heel leuk als Sinterklaas van een afstandje een van de volwassenen toespreekt. Hierna is het tijd om nog een sinterklaasliedje te zingen en eventueel de cadeautjes uit te pakken. Normaal zal de Sint aan elk

kind dat bij hem komt een cadeautje mee geven, maar u kunt er ook voor kiezen de cadeautjes pas aan het einde van het bezoek uit te delen. Een enkeling kiest er voor geheel geen cadeautjes te laten geven.

Afscheid

Na een kort afscheid zal de Sint weer vertrekken. Het favoriete lied van de Sint bij zijn vertrek is natuurlijk ‘Dag Sinterklaasje’. Ondertussen strooit onze Piet nog wat strooigoed. Hierna heeft u even de tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en vertrekt u met uw gezin.

Betaling

Bij uw vertrek kunt u het geld voor het bezoek in een envelop afgeven aan de gastheer of -vrouw. Wilt u zo vriendelijk zijn om de envelop open te laten? Mocht u erg tevreden zijn, dan wordt een fooi vanzelfsprekend gewaardeerd, maar voelt u zich niet verplicht hiertoe.